ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νουντλς

Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο ντρέσινγ λάιμ σόγιας μελιού για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα τοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.  Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ντρεσάρουμε με το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. 

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και σάλτσα με σόγια και μέλι

Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα νουντλς
    • 80 γρ. vermicelli στρογγυλά, ωμά
    • 40 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
    • 25 γρ. καρότο, ζουλιέν
    • 30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα
    • 50 γρ. μανιτάρια simeli, σοτέ
    • 60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια
    • 4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος
    • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
    • σουσάμι καβουρδισμένο
    • σησαμέλαιο
    • 80 γρ. ντρέσινγκ λάιμ σόγια μέλι
    • αλάτι
  • Για τη σάλτσα σόγια-μέλι
    • 10 γρ. chili garlic paste
    • 25 γρ. χυμός λάιμ
    • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
    • 30 γρ. ελαιόλαδο
    • 2 γρ. αλάτι
    • 5 γρ. μέλι
    • 5 γρ. fish sauce
    • 10 γρ. σόγια sauce

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Οι σπόροι που περιέχονται στον λοβό του μπιζελιού... Διαβάστε περισσότερα
Παράγεται από άπαχα σκουμπριά που αλιεύονται μετά... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης