Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και σάλτσα με σόγια και μέλι

Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και σάλτσα με σόγια και μέλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα νουντλς

  • 80 γρ. vermicelli στρογγυλά, ωμά
  • 40 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
  • 25 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα
  • 50 γρ. μανιτάρια simeji ή μανιτάρια στρογγυλά, σοτέ
  • 60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά και λεπτά κομμάτια
  • 4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • σησαμέλαιο
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 10 γρ. chili garlic paste
  • 25 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μέλι
  • 5 γρ. fish sauce
  • 10 γρ. σόγια sauce

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νουντλς

Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας και έπειτα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε ένα μπολ με τρεχούμενο κρύο νερό. Τα σουρώουμε καλα, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στη σάλτσα σόγια-μέλι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα ντοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.  Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. 

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

Για τα νουντλς

  • 80 γρ. vermicelli στρογγυλά, ωμά
  • 40 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
  • 25 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα
  • 50 γρ. μανιτάρια simeji ή μανιτάρια στρογγυλά, σοτέ
  • 60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά και λεπτά κομμάτια
  • 4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • σησαμέλαιο
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 10 γρ. chili garlic paste
  • 25 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μέλι
  • 5 γρ. fish sauce
  • 10 γρ. σόγια sauce

Για τα νουντλς

Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας και έπειτα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε σε ένα μπολ με τρεχούμενο κρύο νερό. Τα σουρώουμε καλα, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στη σάλτσα σόγια-μέλι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα ντοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.  Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. 

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER