Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και ντρέσινγκ με σόγια και μέλι Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και ντρέσινγκ με σόγια και μέλι

Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και ντρέσινγκ με σόγια και μέλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα νουντλς

  • 80 γρ. νουντλς ρυζιού, ωμά
  • 40 γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 25 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα
  • 50 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες, σοτέ
  • 60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια
  • 4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • σησαμέλαιο
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μέλι
  • 5 γρ. fish sauce
  • 10 γρ. σόγια sauce

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νουντλς

Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας. Σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το καρότο και το μανιτάρι και αλατίζουμε. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο ντρέσινγκ σόγιας-μελιού για 5-10 λεπτά στο ψυγείο. Στραγγίζουμε τα νουντλς καλά πριν τα βάλουμε στη σαλάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα ντοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ντρεσάρουμε με το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Για τα νουντλς

  • 80 γρ. νουντλς ρυζιού, ωμά
  • 40 γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 25 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα
  • 50 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες, σοτέ
  • 60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια
  • 4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • σησαμέλαιο
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μέλι
  • 5 γρ. fish sauce
  • 10 γρ. σόγια sauce

Για τα νουντλς

Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας. Σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το καρότο και το μανιτάρι και αλατίζουμε. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο ντρέσινγκ σόγιας-μελιού για 5-10 λεπτά στο ψυγείο. Στραγγίζουμε τα νουντλς καλά πριν τα βάλουμε στη σαλάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα ντοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ντρεσάρουμε με το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER