Σαλάτα με fusilli, θαλασσινά σχάρας και λαχανικά

Σαλάτα με fusilli, θαλασσινά σχάρας και λαχανικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαχανικά σχάρας

  • 200 γρ. κολοκύθι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 150 γρ. φινόκιο, βρασμένο, σε φέτες 2 εκ.
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες, σε τέταρτα
  • 100 γρ. σπαράγγια, βρασμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα θαλασσινά σχάρας

  • 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. σουπιά, καθαρισμένη, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. fusilli, βρασμένα
  • 150 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. ντοματίνια, στα τέσσερα
  • 40 γρ. ελιές καλαμών, σε φιλέτα
  • λαχανικά σχάρας
  • θαλασσινά σχάρας
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λαχανικά σχάρας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, για 20-25 λεπτά. Τοποθετούμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα και τα ψήνουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, προσέχοντας να κρατάνε στο δόντι. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε ζουλιέν.

Για τα θαλασσινά σχάρας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να μαριναριστούν. Τοποθετούμε τα θαλασσινά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα και τα ψήνουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να είναι ζουμερά. Αποσύρουμε τα θαλασσινά σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις σουπιές σε ζουλιέν και τις γαρίδες στη μέση, για να τις ενσωματώσουμε στη σαλάτα.

Για τη σαλάτα

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για τα λαχανικά σχάρας

  • 200 γρ. κολοκύθι, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 150 γρ. φινόκιο, βρασμένο, σε φέτες 2 εκ.
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες, σε τέταρτα
  • 100 γρ. σπαράγγια, βρασμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα θαλασσινά σχάρας

  • 300 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. σουπιά, καθαρισμένη, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 400 γρ. fusilli, βρασμένα
  • 150 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. ντοματίνια, στα τέσσερα
  • 40 γρ. ελιές καλαμών, σε φιλέτα
  • λαχανικά σχάρας
  • θαλασσινά σχάρας
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τα λαχανικά σχάρας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, για 20-25 λεπτά. Τοποθετούμε τα λαχανικά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα και τα ψήνουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, προσέχοντας να κρατάνε στο δόντι. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε ζουλιέν.

Για τα θαλασσινά σχάρας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να μαριναριστούν. Τοποθετούμε τα θαλασσινά ανά είδος, σε προθερμασμένη σχάρα και τα ψήνουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να είναι ζουμερά. Αποσύρουμε τα θαλασσινά σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις σουπιές σε ζουλιέν και τις γαρίδες στη μέση, για να τις ενσωματώσουμε στη σαλάτα.

Για τη σαλάτα

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER