Σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα

Σαλάτα ρόκα με φράουλες, καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ φράουλα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • νερό
  • ζάχαρη

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα  
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.  

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε  τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. 

 

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • νερό
  • ζάχαρη

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε τέταρτα
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα  
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.  

Για τη βινεγκρέτ φράουλα

Στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε  τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER