Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα

Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 15 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι
  • 80 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καραμελωμένα καρύδια. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά - εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό -  στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 15 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. ρόκα, καθαρισμένη
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι
  • 80 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καραμελωμένα καρύδια. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά - εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό -  στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER