Τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι, μπέικον, σταφίδες, τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού και κρέμα γιαουρτιού Τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι, μπέικον, σταφίδες, τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού και κρέμα γιαουρτιού

Τραγανό μπρόκολο και κουνουπίδι, μπέικον, σταφίδες, τρίμμα καβουρδισμένου φουντουκιού και κρέμα γιαουρτιού

FiveStar: 
Average: 4.9 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την σαλάτα

  • 250γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 250γρ. κουνουπίδι βρασμένο
  • 30γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 30γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 15γρ. φουντούκι τρίμμα
  • 10γρ. σταφίδες ξανθές, μουλιασμένες για λίγο σε νερό
  • 5γρ. προσούτο τραγανό
  • 60γρ. βινεγκρέτ μπέικον
  • 60γρ. σάλτσα γιαούρτι κρέμα
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. κουνουπίδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το τρίμμα φουντουκιού

  • 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο
  • 30 γρ. κρουτόν
  • 3 γρ. σκόρδο τραγανό

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και βράζουμε για 2 λεπτά το πολύ, ώστε να είναι τραγανό. Αποσύρουμε σε νερό με πάγο και μόλις κρυώσει τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε τα δύο λαχανικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το τρίμμα φουντουκιού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά.

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για την σαλάτα

  • 250γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 250γρ. κουνουπίδι βρασμένο
  • 30γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 30γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 15γρ. φουντούκι τρίμμα
  • 10γρ. σταφίδες ξανθές, μουλιασμένες για λίγο σε νερό
  • 5γρ. προσούτο τραγανό
  • 60γρ. βινεγκρέτ μπέικον
  • 60γρ. σάλτσα γιαούρτι κρέμα
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 300 γρ. κουνουπίδι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το τρίμμα φουντουκιού

  • 100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο
  • 30 γρ. κρουτόν
  • 3 γρ. σκόρδο τραγανό

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

Για το μπρόκολο και κουνουπίδι βρασμένο

Βράζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και βράζουμε για 2 λεπτά το πολύ, ώστε να είναι τραγανό. Αποσύρουμε σε νερό με πάγο και μόλις κρυώσει τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε τα δύο λαχανικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το τρίμμα φουντουκιού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά.

Για την σάλτσα γιαούρτι κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER