Παντζάρι γουλιά με φασολάκια και φρέσκο τυρί γκερεμέζι με φιστίκια Αιγίνης

Παντζάρι γουλιά με φασολάκια και φρέσκο τυρί γκερεμέζι με φιστίκια Αιγίνης

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την σαλάτα

  • 400 γρ. παντζάρι μαγειρεμένο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
  • 150 γρ. φασολάκι βρασμένο
  • 130 γρ. γκερεμεζι με φιστίκι αιγίνης, κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 80 γρ. βινεγκρέτ παντζάρι
  • κύμινο, τριμμένο
  • μαραθόσπορο, τριμμένο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • τσαϊβς, ψιλοκομμενο

Για το βρασμένο φασολάκι

  • 130 γρ. φασολάκι
  • 16 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την βινεγκρέτ παντζάρι

  • 100 γρ. παντζάρι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. νερό
  • 70 γρ. κρεμμύδι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κύμινο, το μαραθόσπορο, τα τσάιβς και το μάραθο. Τοποθετούμε λίγη από τη βινεγκρέτ στο πιάτο και σκεπάζουμε με τα φασολάκια. Προσθέτουμε τα παντζάρια και το γκερεμέζι

Για το βρασμένο φασολάκι

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φασολάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δάγκωμα. Κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν θα σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για την βινεγκρέτ παντζάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Περνάμε από σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την σαλάτα

  • 400 γρ. παντζάρι μαγειρεμένο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
  • 150 γρ. φασολάκι βρασμένο
  • 130 γρ. γκερεμεζι με φιστίκι αιγίνης, κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 80 γρ. βινεγκρέτ παντζάρι
  • κύμινο, τριμμένο
  • μαραθόσπορο, τριμμένο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • τσαϊβς, ψιλοκομμενο

Για το βρασμένο φασολάκι

  • 130 γρ. φασολάκι
  • 16 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την βινεγκρέτ παντζάρι

  • 100 γρ. παντζάρι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. νερό
  • 70 γρ. κρεμμύδι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Για την σαλάτα

Αναμιγνύουμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κύμινο, το μαραθόσπορο, τα τσάιβς και το μάραθο. Τοποθετούμε λίγη από τη βινεγκρέτ στο πιάτο και σκεπάζουμε με τα φασολάκια. Προσθέτουμε τα παντζάρια και το γκερεμέζι

Για το βρασμένο φασολάκι

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φασολάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δάγκωμα. Κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν θα σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για την βινεγκρέτ παντζάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Περνάμε από σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner