Σαλάτα Caesar Σαλάτα Caesar

Σαλάτα Caesar

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (84 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 260 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι
  • 240 γρ. γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη στο χέρι
  • 150 γρ. βινεγκρέτ «Caesar»
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. κρουτόν
  • 20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγια φιλέτο
  • 15 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 15 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. νερό
  • 30 γρ. κρόκο αυγού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας. Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.

TIP: Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε και τραγανή παρμεζάνα.

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73οC. Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή. Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα

  • 260 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο στο χέρι
  • 240 γρ. γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη στο χέρι
  • 150 γρ. βινεγκρέτ «Caesar»
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. κρουτόν
  • 20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. αντζούγια φιλέτο
  • 15 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 15 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. νερό
  • 30 γρ. κρόκο αυγού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας. Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.

TIP: Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε και τραγανή παρμεζάνα.

Για τη βινεγκρέτ «Caesar»

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73οC. Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή. Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER