Θαλασσινά στην κατσαρόλα με μάραθο και ντομάτα Θαλασσινά στην κατσαρόλα με μάραθο και ντομάτα

Θαλασσινά στην κατσαρόλα με μάραθο και ντομάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 130 γρ. πράσο, σε ροδέλες πάχους 2εκ.
  • 120 γρ. φινόκιο, κομμένο σε καρέ
  • 50 γρ. σέλερι, σε καρέ
  • 2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. ντομάτα, σε καρέ
  • 12 γαρίδες
  • 12 κυδώνια
  • 12 μύδια
  • 8 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε πλάγιες φέτες
  • 8 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
  • ελαιόλαδο
  • πελτές ντομάτα
  • κρασί λευκό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το φινόκιο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, και το σέλερι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά. 

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. 

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. 

Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα και λίγο αλάτι. 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμένουν ελαφρώς τραγανά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυδώνια, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, προσέχοντας να τα αφαιρούμε μόλις ανοίγουν για να μην σκληρύνουν. 

2-3 λεπτά αφού έχουμε ρίξει τα κυδώνια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για  μερικά λεπτά  ακόμα, μέχρι ν’ ανοίξουν. 

Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και φρυγανισμένες φέτες ψωμί.


Tip: 
Προσέχουμε πάντοτε τα όστρακα να είναι κλειστά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όσα είναι ανοιγμένα, είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να τα πετάξουμε.
 

Για το πιάτο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 130 γρ. πράσο, σε ροδέλες πάχους 2εκ.
  • 120 γρ. φινόκιο, κομμένο σε καρέ
  • 50 γρ. σέλερι, σε καρέ
  • 2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. ντομάτα, σε καρέ
  • 12 γαρίδες
  • 12 κυδώνια
  • 12 μύδια
  • 8 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε πλάγιες φέτες
  • 8 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
  • ελαιόλαδο
  • πελτές ντομάτα
  • κρασί λευκό
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το φινόκιο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, και το σέλερι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά. 

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. 

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. 

Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα και λίγο αλάτι. 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμένουν ελαφρώς τραγανά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυδώνια, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, προσέχοντας να τα αφαιρούμε μόλις ανοίγουν για να μην σκληρύνουν. 

2-3 λεπτά αφού έχουμε ρίξει τα κυδώνια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για  μερικά λεπτά  ακόμα, μέχρι ν’ ανοίξουν. 

Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και φρυγανισμένες φέτες ψωμί.


Tip: 
Προσέχουμε πάντοτε τα όστρακα να είναι κλειστά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όσα είναι ανοιγμένα, είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να τα πετάξουμε.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER