Μύδια αχνιστά με φινόκιο & τσίλι Μύδια αχνιστά με φινόκιο & τσίλι

Μύδια αχνιστά με φινόκιο & τσίλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 60 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 120 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 2 γρ. σαφράν
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι 
  • 8 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ψωμί, φρυγανισμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, το πράσο, το φινόκιο, τις πιπεριές και το σκόρδο. 

Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το σαφράν και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

 

How to: Πώς να καθαρίσουμε και να αχνίσουμε τα όστρακα 

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 60 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 120 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 2 γρ. σαφράν
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι 
  • 8 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ψωμί, φρυγανισμένο για το σερβίρισμα

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, το πράσο, το φινόκιο, τις πιπεριές και το σκόρδο. 

Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το σαφράν και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

 

How to: Πώς να καθαρίσουμε και να αχνίσουμε τα όστρακα 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner