Σολομός σοτέ με καλαμπόκι, πατάτες και ρόκα

Σολομός σοτέ με καλαμπόκι, πατάτες και ρόκα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα

  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 45 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. σησαμέλαιο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καλαμπόκι, μαγειρεμένο
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γρ. πατάτες γαλλικές, μαγειρεμένες και κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. ρόκα
  • 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τον σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού, 250 γρ. το καθένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τη ζάχαρη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, τη ρόκα, τον κόλιανδρο και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.

Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα

  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 45 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. σησαμέλαιο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καλαμπόκι, μαγειρεμένο
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 500 γρ. πατάτες γαλλικές, μαγειρεμένες και κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. ρόκα
  • 5 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τον σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού, 250 γρ. το καθένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το καλαμπόκι, τις πατάτες και τη ρόκα

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τη ζάχαρη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, τη ρόκα, τον κόλιανδρο και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER