Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια

Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια

ΓΙΑ 2 ΤΜΧ ΤΩΝ 60ΓΡ.  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα pancakes

  • 240 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 110 γρ. αβγό, χτυπημένο
  • 240 γρ. γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 6 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί φιλαδέλφεια

  • 65 γρ.  τυρί φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. σαντιγύ
  • 1  γρ.  λάιμ χυμός
  • 2  γρ. λάιμ  ξύσμα
  • 15  γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 400 γρ. αχλάδια καθαρισμένα 
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • λικέρ της αρεσκείας σας
  • maple syrup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα pancakes

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε καλά τα δύο μείγματα με έναν αβγογδάρτη, ώστε να μην έχουμε σβώλους.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατευουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σαντιγί και τα καραμελωμένα αχλάδια.

Για τη σαντιγί φιλαδέλφεια

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε με μία μαρίζ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. 

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία προσθέτουμε το νερό. Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ, αποσύρουμε από τη φωτιά σε ένα σκεύος και αφήνουμε να κρυώσουν. Περιχύνουμε με το maple syrup πριν σερβίρουμε. 

Για τα pancakes

  • 240 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 110 γρ. αβγό, χτυπημένο
  • 240 γρ. γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 6 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί φιλαδέλφεια

  • 65 γρ.  τυρί φιλαδέλφεια
  • 50 γρ. σαντιγύ
  • 1  γρ.  λάιμ χυμός
  • 2  γρ. λάιμ  ξύσμα
  • 15  γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 400 γρ. αχλάδια καθαρισμένα 
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • λικέρ της αρεσκείας σας
  • maple syrup

Για τα pancakes

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε καλά τα δύο μείγματα με έναν αβγογδάρτη, ώστε να μην έχουμε σβώλους.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατευουμε. Περνάμε το μείγμα από σινουά ή λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη σαντιγί και τα καραμελωμένα αχλάδια.

Για τη σαντιγί φιλαδέλφεια

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε με μία μαρίζ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. 

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία προσθέτουμε το νερό. Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ, αποσύρουμε από τη φωτιά σε ένα σκεύος και αφήνουμε να κρυώσουν. Περιχύνουμε με το maple syrup πριν σερβίρουμε. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER