Αυγά Scrambled

Αυγά Scrambled

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (19 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αυγά

  • 12 αυγά
  • 50 γρ. νερό ή γάλα (προαιρετικά)
  • 75 γρ. βούτυρο κλαριφιέ ή ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αυγά

Για κάθε μερίδα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας περίπου νερό ή γάλα, αν χρησιμοποιούμε.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, γέρνοντας το τηγάνι προς όλες τις μεριές ώστε να πάει παντού. Το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην καπνίζει.

Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδη.

Απομακρύνουμε τα αυγά από τη φωτιά όταν έχουν μαγειρευτεί αλλά διατηρούν την υγρασία τους. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστό πιάτο.

Για τα αυγά

  • 12 αυγά
  • 50 γρ. νερό ή γάλα (προαιρετικά)
  • 75 γρ. βούτυρο κλαριφιέ ή ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα αυγά

Για κάθε μερίδα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας περίπου νερό ή γάλα, αν χρησιμοποιούμε.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, γέρνοντας το τηγάνι προς όλες τις μεριές ώστε να πάει παντού. Το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην καπνίζει.

Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδη.

Απομακρύνουμε τα αυγά από τη φωτιά όταν έχουν μαγειρευτεί αλλά διατηρούν την υγρασία τους. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστό πιάτο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER