Αυγά μπένεντικτ Αυγά μπένεντικτ

Αυγά μπένεντικτ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (34 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αυγά μπένεντικτ

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 ίνγκλις μάφινς (English muffins) ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, 
  • 8 φέτες μπέικον, ψημένο 
  • 250 γρ. σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

  • 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ

Αν έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πιο πριν, για να τα ζεστάνουμε τα τοποθετούμε σε νερό που σιγοβράζει. Τα σκουπίζουμε με πετσέτα και διορθώνουμε το σχήμα τους αν χρειάζεται. 

Σε κάθε κομμάτι μάφιν απλώνουμε μία φέτα μπέικον και ένα αυγό, και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ολλανδέζα. 

Πασπαλίζουμε με το τσάιβς και σερβίρουμε αμέσως. 

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου. 

Σε μια μεταλλική μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους.

Προσθέτουμε το κρασί και το ξίδι στους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς, τοποθετούμε πάνω σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C. 

Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα, και προσθέτουμε πρώτα το νερό και στη συνέχεια το βούτυρο κλαριφιέ σιγά σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα σταγόνα) και από τη στιγμή που αρχίσει να πήζει το μείγμα με συνεχή ροή. 

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

* Αν η σάλτσα πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό. 

Για να διατηρήσουμε τη σάλτσα ζεστή, μπορούμε να τοποθετήσουμε τη μπασίνα πάνω από ελαφρώς αχνιστό νερό.
 

Για τα αυγά μπένεντικτ

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 ίνγκλις μάφινς (English muffins) ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, 
  • 8 φέτες μπέικον, ψημένο 
  • 250 γρ. σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

  • 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ

Αν έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πιο πριν, για να τα ζεστάνουμε τα τοποθετούμε σε νερό που σιγοβράζει. Τα σκουπίζουμε με πετσέτα και διορθώνουμε το σχήμα τους αν χρειάζεται. 

Σε κάθε κομμάτι μάφιν απλώνουμε μία φέτα μπέικον και ένα αυγό, και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ολλανδέζα. 

Πασπαλίζουμε με το τσάιβς και σερβίρουμε αμέσως. 

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου. 

Σε μια μεταλλική μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους.

Προσθέτουμε το κρασί και το ξίδι στους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς, τοποθετούμε πάνω σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C. 

Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα, και προσθέτουμε πρώτα το νερό και στη συνέχεια το βούτυρο κλαριφιέ σιγά σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα σταγόνα) και από τη στιγμή που αρχίσει να πήζει το μείγμα με συνεχή ροή. 

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

* Αν η σάλτσα πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό. 

Για να διατηρήσουμε τη σάλτσα ζεστή, μπορούμε να τοποθετήσουμε τη μπασίνα πάνω από ελαφρώς αχνιστό νερό.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER