Τάρτα με κατσικίσιο τυρί Τάρτα με κατσικίσιο τυρί

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΤΩΝ 20 ΕΚ Ή ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (91 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

  • 160 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά, ζουλιέν 
  • 20 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φύλλα βασιλικού

Για τη ζύμη αλμυρής τάρτας

  • 300 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια 

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

  • 300 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις κόκκινες και κίτρινες ψητές πιπεριές με το σιρόπι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε την τάρτα στο κέντρο ενός πιάτου και σερβίρουμε με τις ψητές πιπεριές. Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Για τη ζύμη αλμυρής τάρτας

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμειγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να την τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για 1 μήνα. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά), μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ταρτιέρα). Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Περνάμε τον πλάστη πάνω από την ταρτιέρα, ώστε να κοπεί η ζύμη που περισσεύει πάνω από τα πλάγια τοιχώματά της. Κάνουμε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας. Αναμειγνύουμε τα τυριά και αλατίζουμε. Σε κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τα τυριά ώστε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν λίγο.  Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Στρώνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού. Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου.

Για να προψήσουμε τη ζύμη για αλμυρή τάρτα

Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Την ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για ακόμη 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη.

Tip: Ζουλιέν (julienne) λέγεται ο τύπος κοψίματος με μαγειρικό μαχαίρι που δημιουργεί πολύ λεπτά και μακριά κομμάτια σαν μακρόστενα σπίρτα.

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

  • 160 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά, ζουλιέν 
  • 20 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φύλλα βασιλικού

Για τη ζύμη αλμυρής τάρτας

  • 300 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια 

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

  • 300 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις κόκκινες και κίτρινες ψητές πιπεριές με το σιρόπι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε την τάρτα στο κέντρο ενός πιάτου και σερβίρουμε με τις ψητές πιπεριές. Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Για τη ζύμη αλμυρής τάρτας

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμειγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να την τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για 1 μήνα. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά), μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ταρτιέρα). Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Περνάμε τον πλάστη πάνω από την ταρτιέρα, ώστε να κοπεί η ζύμη που περισσεύει πάνω από τα πλάγια τοιχώματά της. Κάνουμε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας. Αναμειγνύουμε τα τυριά και αλατίζουμε. Σε κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τα τυριά ώστε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν λίγο.  Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Στρώνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού. Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου.

Για να προψήσουμε τη ζύμη για αλμυρή τάρτα

Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Την ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για ακόμη 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη.

Tip: Ζουλιέν (julienne) λέγεται ο τύπος κοψίματος με μαγειρικό μαχαίρι που δημιουργεί πολύ λεπτά και μακριά κομμάτια σαν μακρόστενα σπίρτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner