Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και ψητές πιπεριές Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και ψητές πιπεριές

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια και ψητές πιπεριές

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΤΩΝ 20 ΕΚ Ή ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (70 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

  • 160 γρ. πιπεριές ψητές, ζουλιέν 
  • 20 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φύλλα βασιλικού

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

  • 200 γρ ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές με το σιρόπι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 

Τοποθετούμε την τάρτα στο κέντρο ενός πιάτου και σερβίρουμε με τις ψητές πιπεριές. Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Αναμειγνύουμε τα τυριά και αλατίζουμε.

Σε κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τα τυριά ώστε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν λίγο. 

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. 

Στρώνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού. 

Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου.

* Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το βίντεο παρουσιάζει εναλλακτικό τρόπο εκτέλεσης από τη σχετική συνταγή που θα βρείτε πιο κάτω στη σελίδα. Και οι 2 τρόποι, όμως, είναι σωστοί!

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

  • 160 γρ. πιπεριές ψητές, ζουλιέν 
  • 20 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φύλλα βασιλικού

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

  • 200 γρ ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια 

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα από πιπεριές & το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές με το σιρόπι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 

Τοποθετούμε την τάρτα στο κέντρο ενός πιάτου και σερβίρουμε με τις ψητές πιπεριές. Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.

Για τη γέμιση της τάρτας και το ψήσιμο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Αναμειγνύουμε τα τυριά και αλατίζουμε.

Σε κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τα τυριά ώστε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν λίγο. 

Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. 

Στρώνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού. 

Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου.

* Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το βίντεο παρουσιάζει εναλλακτικό τρόπο εκτέλεσης από τη σχετική συνταγή που θα βρείτε πιο κάτω στη σελίδα. Και οι 2 τρόποι, όμως, είναι σωστοί!

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER