Τάρτα με θαλασσινά

Τάρτα με θαλασσινά

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 EK. ή ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ. 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 200 γρ. θαλασσινά (γαρίδες, καλαμάρια, σουπιές), μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε την κρέμα με τα αυγά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε στην κρέμα το μπέικον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 200 γρ. θαλασσινά (γαρίδες, καλαμάρια, σουπιές), μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε την κρέμα με τα αυγά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε στην κρέμα το μπέικον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER