Μπουρέκια με λουκάνικο και πιπεριές

Μπουρέκια με λουκάνικο και πιπεριές

ΓΙΑ 15 ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (42 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 320 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη σε κονσέρβα, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι

Για το τύλιγμα

  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν καλά. Απομακρύνουμε τα περιττά λίπη από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον ζωμό και την ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 16 εκ. και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε προς τα επάνω μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας, σχηματίζοντας ένα ρολό. Αλείφουμε το ρολό με αυγό και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 320 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη σε κονσέρβα, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι

Για το τύλιγμα

  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • αλάτι

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν καλά. Απομακρύνουμε τα περιττά λίπη από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον ζωμό και την ντομάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γλασάρει το φαγητό και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 16 εκ. και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε προς τα επάνω μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας, σχηματίζοντας ένα ρολό. Αλείφουμε το ρολό με αυγό και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 15 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER