ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κις λορεν

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής υποσυνταγής "Ζύμη για αλμυρή τάρτα". 

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε την κρέμα μαζί με τα αυγά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε το μπέικον με την κρέμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις τάρτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

Κις λορέν

Average: 4.2 (67 ψήφοι)
ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 EK. Η ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ.
1 ώρα 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κις λορεν
    • 400 γρ. ζύμη για αλμυρή τάρτα
    • 40 γρ. βούτυρο
    • 400 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
    • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 4 αυγά
    • αλάτι

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Προέλευση Ερυθρή ποικιλία.  Το πιθανότερο είναι... Διαβάστε περισσότερα
Κρύο πιάτο με ψιλοκομμένο ωμό μοσχάρι... Διαβάστε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης