Σκορδάτες σπαστές πατάτες Σκορδάτες σπαστές πατάτες

Σκορδάτες σπαστές πατάτες

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτες, με φλούδα
  • 100 γρ. σκόρδο, κεφάλι
  • 5 κλωνάρια θυμάρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • μαϊντανό, για το τελείωμα του πιάτου
  • κρεμμύδι φρέσκο, για το τελείωμα του πιάτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (μία με μιάμιση ώρα).

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις πατάτες και το ψητό σκορδο. Σπάμε το μείγμα μ’ ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσουν τη μορφή πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

* Το βίντεο περιέχει και την εκτέλεση για το λεμονάτο κοτόπουλο με φινόκιο και πράσο.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτες, με φλούδα
  • 100 γρ. σκόρδο, κεφάλι
  • 5 κλωνάρια θυμάρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • μαϊντανό, για το τελείωμα του πιάτου
  • κρεμμύδι φρέσκο, για το τελείωμα του πιάτου

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (μία με μιάμιση ώρα).

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις πατάτες και το ψητό σκορδο. Σπάμε το μείγμα μ’ ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσουν τη μορφή πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

* Το βίντεο περιέχει και την εκτέλεση για το λεμονάτο κοτόπουλο με φινόκιο και πράσο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER