Πατάτες σπαστές με κάπαρη και ελαιόλαδο Πατάτες σπαστές με κάπαρη και ελαιόλαδο

Πατάτες σπαστές με κάπαρη και ελαιόλαδο

ΓΙΑ 1 κιλό 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτα ολόκληρη
  • 30 γρ. σκορδόλαδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10  γρ. αλάτι
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτα ολόκληρη
  • 30 γρ. σκορδόλαδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10  γρ. αλάτι
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για το πιάτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner