Σαλάτα από φακές με πιπεριές Φλωρίνης

Σαλάτα από φακές με πιπεριές Φλωρίνης

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 400 γρ. φακές 
  • 2 κιλά ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. λιαστή ντομάτα, σε στικς
  • 400 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 20 γρ. βασιλικός , ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε  το κρεμμύδι αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει. 

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τις φακές, τον ζωμό και τη δάφνη. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε τον ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές για λίγα λεπτά μέσα στον ζωμό τους, για ν' απορροφήσουν το αλάτι. Σουρώνουμε και αφαιρούμε  τη δάφνη και το σκόρδο. 

Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκύθι σε μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε ύστερα το κολοκύθι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, ώστε να πάρουν τα λαχανικά χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά. Αποσύρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ανθότυρο, σ’ ένα μπολ, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω το ανθότυρο.
 

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 400 γρ. φακές 
  • 2 κιλά ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. λιαστή ντομάτα, σε στικς
  • 400 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 20 γρ. βασιλικός , ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε  το κρεμμύδι αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει. 

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τις φακές, τον ζωμό και τη δάφνη. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατίζουμε τον ζωμό ώστε να είναι εύγευστος και αφήνουμε τις φακές για λίγα λεπτά μέσα στον ζωμό τους, για ν' απορροφήσουν το αλάτι. Σουρώνουμε και αφαιρούμε  τη δάφνη και το σκόρδο. 

Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκύθι σε μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε ύστερα το κολοκύθι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, ώστε να πάρουν τα λαχανικά χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά. Αποσύρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ανθότυρο, σ’ ένα μπολ, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω το ανθότυρο.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER