Πουρές αρακά

Πουρές αρακά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (77 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον πουρέ αρακά

400 γρ. αρακάς, φρέσκος
100 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
10 γρ. χυμός λεμονιού
μαϊντανός , ψιλοκομμένος
δυόσμος, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον πουρέ αρακά

Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά .Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Για τον πουρέ αρακά

400 γρ. αρακάς, φρέσκος
100 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
10 γρ. χυμός λεμονιού
μαϊντανός , ψιλοκομμένος
δυόσμος, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τον πουρέ αρακά

Σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό το νερό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε τον αρακά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τον αρακά .Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner