Πατάτες Τραγανές

Πατάτες Τραγανές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις τραγανές πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες 
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πάπρικα καπνιστή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις τραγανές πατάτες

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και κόβουμε σε χοντρά και ακανόνιστα κομμάτια.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Αλατίζουμε αμέσως τις πατάτες, έτσι ώστε να μπορέσουν ν' απορροφήσουν όσο ακόμα είναι ζεστές το αλάτι. Καρυκεύουμε με καπνιστή πάπρικα αν το επιθυμούμε. 

Για τις τραγανές πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες 
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πάπρικα καπνιστή

Για τις τραγανές πατάτες

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και κόβουμε σε χοντρά και ακανόνιστα κομμάτια.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Αλατίζουμε αμέσως τις πατάτες, έτσι ώστε να μπορέσουν ν' απορροφήσουν όσο ακόμα είναι ζεστές το αλάτι. Καρυκεύουμε με καπνιστή πάπρικα αν το επιθυμούμε. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner