Σπανάκι τσιγαριαστό με άνηθο και παρμεζάνα

Σπανάκι τσιγαριαστό με άνηθο και παρμεζάνα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3.9 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αποβάλει τα υγρά του και να μαραθεί, αλλά να μη χάσει το χρώμα του (αν δε χωράει όλο, το προσθέτουμε σε δόσεις). Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατίζουμε και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι.

Τελειώνουμε, προσθέτοντας το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον άνηθο.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αποβάλει τα υγρά του και να μαραθεί, αλλά να μη χάσει το χρώμα του (αν δε χωράει όλο, το προσθέτουμε σε δόσεις). Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλατίζουμε και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι.

Τελειώνουμε, προσθέτοντας το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον άνηθο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER