Αυγά στο τηγάνι με πιπεριές, σουτζούκι και φέτα Αυγά στο τηγάνι με πιπεριές, σουτζούκι και φέτα

Αυγά στο τηγάνι με πιπεριές, σουτζούκι και φέτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.9 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πατάτες, βραστές, σπασμένες σε  μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτρια στικς
  • 8 αυγά
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανός, τα φύλλα
  • φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και τις πατάτες. 

Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. 

Τις μαζεύουμε στο ένα μέρος του τηγανιού και στο υπόλοιπο μέρος ρίχνουμε το σουτζούκι και το μαγειρεύουμε και αυτό παράλληλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το σουτζούκι και τις πατάτες σε ένα σκεύος, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. 

Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι, ρίχνοντας μέσα τις πιπεριές, τις οποίες μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Έπειτα, σπάμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε, μέχρι ν' ασπρίσει ελαφρώς το ασπράδι.

Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας με το σουτζούκι, πάνω από τα αυγά, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια και προσθέτουμε και τη φέτα. 

Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε, μέχρι να πήξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι μελάτος. 

Αποσύρουμε το τηγάνι από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα του μαϊντανού.

Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

Για το πιάτο

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πατάτες, βραστές, σπασμένες σε  μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτρια στικς
  • 8 αυγά
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανός, τα φύλλα
  • φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και τις πατάτες. 

Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. 

Τις μαζεύουμε στο ένα μέρος του τηγανιού και στο υπόλοιπο μέρος ρίχνουμε το σουτζούκι και το μαγειρεύουμε και αυτό παράλληλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το σουτζούκι και τις πατάτες σε ένα σκεύος, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. 

Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι, ρίχνοντας μέσα τις πιπεριές, τις οποίες μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 

Έπειτα, σπάμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μαγειρεύουμε, μέχρι ν' ασπρίσει ελαφρώς το ασπράδι.

Ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας με το σουτζούκι, πάνω από τα αυγά, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια και προσθέτουμε και τη φέτα. 

Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε, μέχρι να πήξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι μελάτος. 

Αποσύρουμε το τηγάνι από τον φούρνο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα του μαϊντανού.

Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER