Πίτα-Πίτσα με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί Πίτα-Πίτσα με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

Πίτα-Πίτσα με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 12 ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα-πίτσα

  • 12 πίτες για σουβλάκι, μικρές
  • 180 γρ. κρεμμύδια, σε καρέ
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300  γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
  • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • ρίγανη, φρέσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την πίτα-πίτσα

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. 

Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και στην συνέχεια τα κολοκύθια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το τυρί. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.

Προτού σερβίρουμε, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

Για την πίτα-πίτσα

  • 12 πίτες για σουβλάκι, μικρές
  • 180 γρ. κρεμμύδια, σε καρέ
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300  γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
  • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • ρίγανη, φρέσκια

VIDEO DIRECTIONS

Για την πίτα-πίτσα

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. 

Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και στην συνέχεια τα κολοκύθια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το τυρί. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.

Προτού σερβίρουμε, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER