Gyoza με γαρίδες και κοτόπουλο και σάλτσα ponzu

Gyoza με γαρίδες και κοτόπουλο και σάλτσα ponzu

ΓΙΑ 30 GYOZAS
FiveStar: 
Average: 4.6 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas

  • 225 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 160 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολτοποιημένες
  • 60 γρ. αυγά
  • 3 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. σόγια
  • 10 γρ. fish sauce
  • 30 φύλλα για  dumplings ή gyozas
  • αυγό χτυπημένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, σε πλάγιες φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα ponzu

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 50 γρ. χυμό λάιμ
  • 100 γρ. σόγια
  • 10 γρ. μίριν
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χτυπημένο αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι) και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα φύλλα για gyozas και τοποθετούμε στη μέση του φύλλου 20 γρ από τη γέμιση του κιμά. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό  και τυλίγουμε από άκρη σε άκρη, κλείνοντάς τις. Φέρνουμε τις δύο άκρες κοντά, σαν μισοφέγγαρο, και τις πιέζουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα.

Σ’ ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις gyozas από την επίπεδη επιφάνειά τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να μαγειρευτεί η γέμιση. Προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται. Αποσύρουμε τις gyozas σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα ponzu

Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τη ζάχαρη και το ξύδι ρυζιού και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, την σόγια και το μίριν. Σερβίρουμε τη σάλτσα, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas

  • 225 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 160 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολτοποιημένες
  • 60 γρ. αυγά
  • 3 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. σόγια
  • 10 γρ. fish sauce
  • 30 φύλλα για  dumplings ή gyozas
  • αυγό χτυπημένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, σε πλάγιες φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα ponzu

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 50 γρ. χυμό λάιμ
  • 100 γρ. σόγια
  • 10 γρ. μίριν
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος

Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χτυπημένο αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι) και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα φύλλα για gyozas και τοποθετούμε στη μέση του φύλλου 20 γρ από τη γέμιση του κιμά. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό  και τυλίγουμε από άκρη σε άκρη, κλείνοντάς τις. Φέρνουμε τις δύο άκρες κοντά, σαν μισοφέγγαρο, και τις πιέζουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα.

Σ’ ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις gyozas από την επίπεδη επιφάνειά τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να μαγειρευτεί η γέμιση. Προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται. Αποσύρουμε τις gyozas σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα ponzu

Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τη ζάχαρη και το ξύδι ρυζιού και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, την σόγια και το μίριν. Σερβίρουμε τη σάλτσα, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner