Αλμυρά σου με τυριά

Αλμυρά σου με τυριά

ΓΙΑ 40 ΣΟΥ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (40 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σου

  • 120 γρ. γάλα
  • 120 γρ. νερό
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 115 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 115 γρ. αυγά
  • 60 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε σε μία δόση όλο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης στη βάση του σκεύους.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ. Με το φτερό χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει η ζύμη ελαφρώς. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα αναμειγνύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το έμενταλ και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν κι αυτά.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος σχηματίζουμε κύκλους με διάμετρο 4 εκ. περίπου. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C μέχρι να πάρουν τα σου ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, για 10 με 12 λεπτά.

Για τα σου

  • 120 γρ. γάλα
  • 120 γρ. νερό
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 115 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 115 γρ. αυγά
  • 60 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο, για επάλειψη

Για τα σου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε σε μία δόση όλο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης στη βάση του σκεύους.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ. Με το φτερό χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει η ζύμη ελαφρώς. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα αναμειγνύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το έμενταλ και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν κι αυτά.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος σχηματίζουμε κύκλους με διάμετρο 4 εκ. περίπου. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C μέχρι να πάρουν τα σου ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, για 10 με 12 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER