Κρέπες με μαύρα φασόλια

Κρέπες με μαύρα φασόλια

ΓΙΑ 10 ΚΡΕΠΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

  • ζύμη για 10 μεγάλες κρέπες

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χαλαπένιο ή άλλες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2,5 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2,5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, για 6 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάθε κρέπα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και με τυρί και διπλώνουμε την κρέπα στα τέσσερα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ντομάτες κονκασέ, γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για τις κρέπες

  • ζύμη για 10 μεγάλες κρέπες

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές χαλαπένιο ή άλλες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2,5 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2,5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 15 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, για 6 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο και τον τριμμένο κόλιανδρο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην κάθε κρέπα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και με τυρί και διπλώνουμε την κρέπα στα τέσσερα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ντομάτες κονκασέ, γιαούρτι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER