Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα

Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα

Για 800 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 40 γρ. ψωμί τοστ ψίχα
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 35 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 340 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σκορδαλιά αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη υφή  της σκορδαλιάς με περισσότερο κρύο νερό, αν χρειάζεται, και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 40 γρ. ψωμί τοστ ψίχα
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 35 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 340 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. αλάτι

Για το πιάτο

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σκορδαλιά αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη υφή  της σκορδαλιάς με περισσότερο κρύο νερό, αν χρειάζεται, και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER