Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, τσιπς πατάτας και γιαούρτι Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, τσιπς πατάτας και γιαούρτι

Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, τσιπς πατάτας και γιαούρτι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 150  γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ψωμί τοστ
  • 55γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 8  γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
  • 1 αυγό
  • 1   γρ. δυόσμος ξερός
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι

  • 100 γρ. ντομάτα ψητή
  • 1 γρ. δυόσμος καθαρισμένος
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ.  chilli garlic sauce

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 γρ. δυόσμος καθαρισμένος
  • 3 γρ. ξύδι λευκό
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ.  μέλι
  • αλάτι

Για τα τσιπς πατάτας

  • 600 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Για τα τσιπς πατάτας

Τοποθετούμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε στους 140°C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.  

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 150  γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ψωμί τοστ
  • 55γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 8  γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
  • 1 αυγό
  • 1   γρ. δυόσμος ξερός
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι

  • 100 γρ. ντομάτα ψητή
  • 1 γρ. δυόσμος καθαρισμένος
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ.  chilli garlic sauce

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 γρ. δυόσμος καθαρισμένος
  • 3 γρ. ξύδι λευκό
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ.  μέλι
  • αλάτι

Για τα τσιπς πατάτας

  • 600 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Για τα τσιπς πατάτας

Τοποθετούμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε στους 140°C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.  

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner