Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν.
Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Για τα τσιπς πατάτας
Τοποθετούμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε στους 140°C. Ξεπλένουμε τις φέτες πατάτας σε άφθονο νερό, σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Σχόλια