Τηγανιά μοσχαρίσια με «άρωμα» Ασίας, σόγια, λάιμ και σουσάμι

Τηγανιά μοσχαρίσια με «άρωμα» Ασίας, σόγια, λάιμ και σουσάμι

Για 4 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 550 γρ. μοσχάρι νουά, μαριναρισμένο
  • 400 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 120 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 220 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες , σε μέτρια καρέ
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 16 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • 1 γρ. βασιλικό, φύλλα
  • 1 γρ. μάραθο, φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Επαναφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Ρίχνουμε το σουσάμι και σερβίρουμε με τη σαλάτα των μυρωδικών.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νουά και τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 550 γρ. μοσχάρι νουά, μαριναρισμένο
  • 400 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 120 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά ζουλιέν
  • 220 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες , σε μέτρια καρέ
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 16 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 γρ. τσάιβς, κομμένο σε στικς
  • 1 γρ. βασιλικό, φύλλα
  • 1 γρ. μάραθο, φύλλα

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Επαναφέρουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Ρίχνουμε το σουσάμι και σερβίρουμε με τη σαλάτα των μυρωδικών.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νουά και τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner