Cheeseburger Cheeseburger

Cheeseburger

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (99 votes)

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το cheeseburger

Ζυγίζουμε τον κιμά σε 4 μπάλες των 200 γρ. για το κάθε μπιφτέκι. Φορμάρουμε τον κιμά σε μπιφτέκια έτσι ώστε τα μπιφτέκια να είναι στρογγυλά και επίπεδα και η διάμετρός τους να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ψωμιού. Αλατίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι είτε να μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Και στις δύο περιπτώσεις ψήνουμε τα μπιφτέκια στον βαθμό της αρεσκείας μας και στο τέλος του μαγειρέματος βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια τις φέτες από το τυρί για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού με την κέτσαπ και τη ρεμουλάντ. Προσθέτουμε το μαρούλι και πάνω του τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και τα λαχανικά τουρσί και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.

TIPS: 

  • Το κλασικό μπιφτέκι για burger γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι και αν θέλουμε πιπέρι.
  • Σημαντικό είναι ο κιμάς να έχει περιεκτικότητα 25-30% σε λιπαρά για να παραμείνει το μπιφτέκι ζουμερό στο ψήσιμο.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τα υλικά του Burger σας σύμφωνα με το γούστο σας. Κάποιες επιλογές μπορεί να είναι μπέικον, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, κρεμμύδι, μανιτάρια, άλλα είδη τυριών κ.λπ.
  • Για να φορμάρουμε τα μπιφτέκια με μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό τσέρκι.

VIDEO DIRECTIONS

Για το cheeseburger

Ζυγίζουμε τον κιμά σε 4 μπάλες των 200 γρ. για το κάθε μπιφτέκι. Φορμάρουμε τον κιμά σε μπιφτέκια έτσι ώστε τα μπιφτέκια να είναι στρογγυλά και επίπεδα και η διάμετρός τους να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ψωμιού. Αλατίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι είτε να μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Και στις δύο περιπτώσεις ψήνουμε τα μπιφτέκια στον βαθμό της αρεσκείας μας και στο τέλος του μαγειρέματος βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια τις φέτες από το τυρί για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού με την κέτσαπ και τη ρεμουλάντ. Προσθέτουμε το μαρούλι και πάνω του τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και τα λαχανικά τουρσί και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.

TIPS: 

  • Το κλασικό μπιφτέκι για burger γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι και αν θέλουμε πιπέρι.
  • Σημαντικό είναι ο κιμάς να έχει περιεκτικότητα 25-30% σε λιπαρά για να παραμείνει το μπιφτέκι ζουμερό στο ψήσιμο.
  • Μπορείτε να αλλάξετε τα υλικά του Burger σας σύμφωνα με το γούστο σας. Κάποιες επιλογές μπορεί να είναι μπέικον, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, κρεμμύδι, μανιτάρια, άλλα είδη τυριών κ.λπ.
  • Για να φορμάρουμε τα μπιφτέκια με μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό τσέρκι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner