Μοσχαρίσιο Rib Eye με σάλτσα από κόκκινο κρασί

Μοσχαρίσιο Rib Eye με σάλτσα από κόκκινο κρασί

ΓΙΑ 1 RIB EYE TOY ΕΝΟΣ ΚΙΛΟΥ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι rib eye σχάρας

  • 1 κιλό μοσχάρι rib eye καθαρισμένο
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα κόκκινο κρασί

  • για 500 γρ. σάλτσα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 110 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 300 γρ. κρασί κόκκινο
  • 150 γρ. μαυροδάφνη
  • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 450 γρ. ντέμι γκλας
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι rib eye σχάρας

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το rib eye και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C στο βαθμό ψησίματος της αρεσκείας μας (για μέτριο περίπου 45 λεπτά). Αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί πριν κόψουμε.

Για τη σάλτσα κόκκινο κρασί

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο μέχρι να πάρουν πολύ έντονο χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη και συμπυκνώνουμε μέχρι να απομείνει το 1/4 του αρχικού. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας και σιγοβράζουμε (ξαφρίζοντας κατά τη διάρκεια) μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Aλατίζουμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το μοσχάρι rib eye σχάρας

  • 1 κιλό μοσχάρι rib eye καθαρισμένο
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα κόκκινο κρασί

  • για 500 γρ. σάλτσα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 110 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 300 γρ. κρασί κόκκινο
  • 150 γρ. μαυροδάφνη
  • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 450 γρ. ντέμι γκλας
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι

Για το μοσχάρι rib eye σχάρας

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το rib eye και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C στο βαθμό ψησίματος της αρεσκείας μας (για μέτριο περίπου 45 λεπτά). Αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί πριν κόψουμε.

Για τη σάλτσα κόκκινο κρασί

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο μέχρι να πάρουν πολύ έντονο χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη και συμπυκνώνουμε μέχρι να απομείνει το 1/4 του αρχικού. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας και σιγοβράζουμε (ξαφρίζοντας κατά τη διάρκεια) μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Aλατίζουμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER