Χοιρινή πανσέτα με λάχανο μπρεζέ

Χοιρινή πανσέτα με λάχανο μπρεζέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • χοιρινή πανσέτα μπρεζέ
  • 400 γρ. λάχανο μπρεζέ
  • 120 γρ. σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Για τη χοιρινή πανσέτα μπρεζέ

  • 1,4 κιλά χοιρινή πανσέτα, χωρίς κόκαλο και χωρίς δέρμα
  • 1 κιλό άλμη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 350 γρ. σάλτσα ντέμι γκλας

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

  • 400 γρ. από τον ζωμό της πανσέτας
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 5 γρ. θυμάρι, κλωνάρια
  • 5 γρ. δενδρολίβανο, κλωνάρια
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη χοιρινή πανσέτα μπρεζέ

Μαρινάρουμε την πανσέτα στην άλμη για 24 ώρες διατηρώντας τη στο ψυγείο . Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη. Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με την πανσέτα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το αποσύρουμε από τον ζωμό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα από τη μεριά του λίπους μέχρι να πάρει σκούρο και έντονο χρώμα και να γίνει τραγανή.

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της πανσέτας και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό περίπου (ξαφρίζοντας κατά τη διάρκεια) ή να φτάσει η σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να δώσουν το άρωμά τους στη σάλτσα. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε το μέλι και τα δύο είδη της μουστάρδας. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται.

Για το πιάτο

  • χοιρινή πανσέτα μπρεζέ
  • 400 γρ. λάχανο μπρεζέ
  • 120 γρ. σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Για τη χοιρινή πανσέτα μπρεζέ

  • 1,4 κιλά χοιρινή πανσέτα, χωρίς κόκαλο και χωρίς δέρμα
  • 1 κιλό άλμη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, σκελίδες
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 350 γρ. σάλτσα ντέμι γκλας

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

  • 400 γρ. από τον ζωμό της πανσέτας
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 5 γρ. θυμάρι, κλωνάρια
  • 5 γρ. δενδρολίβανο, κλωνάρια
  • αλάτι

Για τη χοιρινή πανσέτα μπρεζέ

Μαρινάρουμε την πανσέτα στην άλμη για 24 ώρες διατηρώντας τη στο ψυγείο . Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη. Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντέμι γκλας, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με την πανσέτα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το αποσύρουμε από τον ζωμό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα από τη μεριά του λίπους μέχρι να πάρει σκούρο και έντονο χρώμα και να γίνει τραγανή.

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της πανσέτας και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό περίπου (ξαφρίζοντας κατά τη διάρκεια) ή να φτάσει η σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να δώσουν το άρωμά τους στη σάλτσα. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και προσθέτουμε το μέλι και τα δύο είδη της μουστάρδας. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER