Σνίτσελ με ψαρονέφρι και πέστο βασιλικού Σνίτσελ με ψαρονέφρι και πέστο βασιλικού

Σνίτσελ με ψαρονέφρι και πέστο βασιλικού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (31 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό και το πανάρισμα

  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη μαγιονέζα πέστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό και το πανάρισμα

Κόβουμε το χοιρινό σε ομοιόμορφες φέτες, πάχους 2 εκ. Τοποθετούμε ένα φύλλο μεμβράνης διαστάσεων περίπου 20 x 30 εκ. στην επιφάνεια εργασίας και ακουμπάμε επάνω μια φέτα ψαρονέφρι. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης του ίδιου μεγέθους. Με τον μπάτη χτυπάμε το ψαρονέφρι με ομοιόμορφες, αργές κινήσεις από το κέντρο και προς τα έξω, μέχρι να το μετατρέψουμε σε μια λεπτή, ισοπαχή φέτα χοιρινού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες. Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε, όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μόνο την κάτω πλευρά του. Τηγανίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές. Bγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Για τη μαγιονέζα πέστο

Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με τη σάλτσα πέστο βασιλικού.

Για το χοιρινό και το πανάρισμα

  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη μαγιονέζα πέστο

Για το χοιρινό και το πανάρισμα

Κόβουμε το χοιρινό σε ομοιόμορφες φέτες, πάχους 2 εκ. Τοποθετούμε ένα φύλλο μεμβράνης διαστάσεων περίπου 20 x 30 εκ. στην επιφάνεια εργασίας και ακουμπάμε επάνω μια φέτα ψαρονέφρι. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης του ίδιου μεγέθους. Με τον μπάτη χτυπάμε το ψαρονέφρι με ομοιόμορφες, αργές κινήσεις από το κέντρο και προς τα έξω, μέχρι να το μετατρέψουμε σε μια λεπτή, ισοπαχή φέτα χοιρινού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες. Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε, όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μόνο την κάτω πλευρά του. Τηγανίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές. Bγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Για τη μαγιονέζα πέστο

Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με τη σάλτσα πέστο βασιλικού.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner