Συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με ξίδι μπαλσάμικο και καραμελωμένα κρεμμύδια

Συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με ξίδι μπαλσάμικο και καραμελωμένα κρεμμύδια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (40 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το συκώτι

  • 8 χοντρά κομμάτια συκώτι μoσχαρίσιο γάλακτος, των 125 γρ. το καθένα
  • αλεύρι για αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το συκώτι

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι. Τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον βαθμό της αρεσκείας μας, προσέχοντας σε κάθε περίπτωση να μην το στεγνώσουμε.

TIP: Σημαντικό είναι να αλευρώσουμε το συκώτι λίγο πριν το τηγανίσουμε για να μην απορροφήσει η υγρασία του συκωτιού το αλεύρι.

Για το σερβίρισμα του πιάτου

Κόβουμε το συκώτι σε φέτες, το περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικο και προσθέτουμε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σάλτσα μπαλσάμικο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκαφετί χρώμα και να μυρίσει έντονα. Προσθέτουμε το ξίδι (προσοχή θα αφρίσει), τις σταφίδες και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε το θυμάρι και την κρέμα βαλσάμικο.

Για το συκώτι

  • 8 χοντρά κομμάτια συκώτι μoσχαρίσιο γάλακτος, των 125 γρ. το καθένα
  • αλεύρι για αλεύρωμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα μπαλσάμικο

VIDEO DIRECTIONS

Για το συκώτι

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το συκώτι. Τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον βαθμό της αρεσκείας μας, προσέχοντας σε κάθε περίπτωση να μην το στεγνώσουμε.

TIP: Σημαντικό είναι να αλευρώσουμε το συκώτι λίγο πριν το τηγανίσουμε για να μην απορροφήσει η υγρασία του συκωτιού το αλεύρι.

Για το σερβίρισμα του πιάτου

Κόβουμε το συκώτι σε φέτες, το περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικο και προσθέτουμε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σάλτσα μπαλσάμικο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει απαλό χρυσοκαφετί χρώμα και να μυρίσει έντονα. Προσθέτουμε το ξίδι (προσοχή θα αφρίσει), τις σταφίδες και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε το θυμάρι και την κρέμα βαλσάμικο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER