Κουνέλι στιφάδο με μπέικον και δεντρολίβανο

Κουνέλι στιφάδο με μπέικον και δεντρολίβανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κουνέλι

  • 200 γρ. κρεμμύδι κοκκάρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό  κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
  • 60 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ 
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας 
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. ντομάτα ολόκληρη, κονσέρβας
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 4 γρ. θυμάρι
  • 4 γρ. δενδρολίβανο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κουνέλι

Αλατίζουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές. 

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια με τον εξής τρόπο: Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Έπειτα κόβουμε προσεκτικά το πίσω μέρος και απομακρύνουμε τον εξωτερικό φλοιό τους.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι, ώστε να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φόρες χρειαστεί και κρατάμε το κουνέλι σε μιαν άκρη για αργότερα. Προσθέτουμε εκ νέου ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ώστε να πάρουν καλό χρώμα. 

Προσθέτουμε το μπέικον και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγο να καραμελώσει. 

Ρίχνουμε και το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. 

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. 

Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ζωμό, το κουνέλι και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C μέχρι να μαλακώσει. 

Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

 

Tip:

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κουνέλι με πολέντα, όπως στο βίντεο, ή με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ακόμα και με ζυμαρικά.
 

Για το κουνέλι

  • 200 γρ. κρεμμύδι κοκκάρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό  κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
  • 60 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ 
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας 
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. ντομάτα ολόκληρη, κονσέρβας
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 4 γρ. θυμάρι
  • 4 γρ. δενδρολίβανο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κουνέλι

Αλατίζουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές. 

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια με τον εξής τρόπο: Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Έπειτα κόβουμε προσεκτικά το πίσω μέρος και απομακρύνουμε τον εξωτερικό φλοιό τους.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι, ώστε να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φόρες χρειαστεί και κρατάμε το κουνέλι σε μιαν άκρη για αργότερα. Προσθέτουμε εκ νέου ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ώστε να πάρουν καλό χρώμα. 

Προσθέτουμε το μπέικον και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγο να καραμελώσει. 

Ρίχνουμε και το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. 

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. 

Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον ζωμό, το κουνέλι και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C μέχρι να μαλακώσει. 

Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

 

Tip:

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κουνέλι με πολέντα, όπως στο βίντεο, ή με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ακόμα και με ζυμαρικά.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER