Kοτόπουλο σοτέ, κουσκούς με άρωμα από γεμιστά και βινεγκρέτ λεμόνι Kοτόπουλο σοτέ, κουσκούς με άρωμα από γεμιστά και βινεγκρέτ λεμόνι

Kοτόπουλο σοτέ, κουσκούς με άρωμα από γεμιστά και βινεγκρέτ λεμόνι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. κους κους
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. κολοκύθι
  • 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 170 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος και αναμιγνύουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το  υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και αυτό αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος ο ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό με τα λαχανικά μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.  Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. κους κους
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. κολοκύθι
  • 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 170 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το πιάτο

Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος και αναμιγνύουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το  υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και αυτό αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος ο ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό με τα λαχανικά μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.  Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER