Pad Krapao Αρωματικός κιμάς με ρύζι ατμού, τηγανητό αυγό και φρέσκο κόλιανδρο Pad Krapao Αρωματικός κιμάς με ρύζι ατμού, τηγανητό αυγό και φρέσκο κόλιανδρο

Pad Krapao Αρωματικός κιμάς με ρύζι ατμού, τηγανητό αυγό και φρέσκο κόλιανδρο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 180 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 γρ φύλλα λάιμ, ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. fish sauce
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 2 γρ. βασιλικός φρέσκος
  • χυμός λαίμ
  • ξύσμα λάιμ
  • 2 αυγά, τηγανιτά
  • 150 γρ. ρύζι ατμού
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσει ο κιμάς όσο γίνεται καλύτερα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και το λέμονγκρας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στο ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το αυγό και φρέσκο κόλιανδρο.

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 180 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, λεπτές φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 γρ φύλλα λάιμ, ψιλοκομμένα
  • 5 γρ. fish sauce
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος
  • 2 γρ. βασιλικός φρέσκος
  • χυμός λαίμ
  • ξύσμα λάιμ
  • 2 αυγά, τηγανιτά
  • 150 γρ. ρύζι ατμού
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο

VIDEO DIRECTIONS

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να σπάσει ο κιμάς όσο γίνεται καλύτερα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο και το λέμονγκρας και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τον κιμά πάνω στο ρύζι και από πάνω προσθέτουμε το αυγό και φρέσκο κόλιανδρο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER