Κεφτέδες με κοτόπουλο & γαρίδες Κεφτέδες με κοτόπουλο & γαρίδες

Κεφτέδες με κοτόπουλο & γαρίδες

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 230 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 100 γρ. γαρίδες, πολτοποιημένες
  • 130 γρ. γαρίδες, σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αυγό
  • 40 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 3 γρ. βασιλικός φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 15 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

  • 100 γρ. σόγια
  • 30 γρ. ξίδι λευκό
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. λάιμ, χυμός
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Τοποθετούμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και να έχει πιο συμπαγής δομή.

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

(*Στο video δεν έχει μπει ο χυμός λάιμ)

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

  • 230 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 100 γρ. γαρίδες, πολτοποιημένες
  • 130 γρ. γαρίδες, σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αυγό
  • 40 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 3 γρ. βασιλικός φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 15 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

  • 100 γρ. σόγια
  • 30 γρ. ξίδι λευκό
  • 20 γρ. fish sauce
  • 20 γρ. λάιμ, χυμός
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

Τοποθετούμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και να έχει πιο συμπαγής δομή.

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα σόγια-λάιμ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

(*Στο video δεν έχει μπει ο χυμός λάιμ)

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner