Φινανσιέ με φράουλα και λεμόνι

Φινανσιέ με φράουλα και λεμόνι

ΓΙΑ 12ΤΜΧ. ΤΩΝ 80 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα φινανσιέ

  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 5 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. φράουλες, κομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το ξύσμα λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης προσθέτουμε επάνω τις κομμένες φράουλες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα φινανσιέ

  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 5 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. φράουλες, κομμένες

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το ξύσμα λεμόνι μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης προσθέτουμε επάνω τις κομμένες φράουλες  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER