Muffins με μπανάνα, σταφίδες και καφέ Νespresso

Muffins με μπανάνα, σταφίδες και καφέ Νespresso

ΓΙΑ 18 MUFFINS ΤΩΝ 80 ΓΡ.  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για τα muffins

  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 540 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. καφές Nespresso
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 80 γρ. καρύδια, κομμένα σε κομμάτια με το χέρι
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

Για τη βουτυρόκρεμα Nespresso

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 130  γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 25 γρ. καφές Nespresso

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα muffins

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, την μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά-σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τoν καφέ, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 

Γαρνίρουμε αν θέλουμε με βουτυρόκρεμα Nespresso.

Για τη βουτυρόκρεμα Nespresso

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. 

Για τα muffins

  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 540 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. καφές Nespresso
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 80 γρ. καρύδια, κομμένα σε κομμάτια με το χέρι
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

Για τη βουτυρόκρεμα Nespresso

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 130  γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 25 γρ. καφές Nespresso

Για τα muffins

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, την μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά-σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τoν καφέ, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 

Γαρνίρουμε αν θέλουμε με βουτυρόκρεμα Nespresso.

Για τη βουτυρόκρεμα Nespresso

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER