Φινανσιέ κανέλα με καραμελωμένα αχλάδια

Φινανσιέ κανέλα με καραμελωμένα αχλάδια

ΓΙΑ 25 ΤΜΧ. ΤΩΝ 40 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα φινανσιέ

  • 300 γρ. ασπράδια αβγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Αχλάδια, καραμελωμένα

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 400 γρ. αχλάδια καθαρισμένα 
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • Λικέρ της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης, προσθέτουμε επάνω τα καραμελωμένα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σ' ένα τηγάνι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τ' αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία, προσθέτουμε το νερό.

Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα μεταφέρουμε σ' ένα άλλο σκεύος και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τα φινανσιέ

  • 300 γρ. ασπράδια αβγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Αχλάδια, καραμελωμένα

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 400 γρ. αχλάδια καθαρισμένα 
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • Λικέρ της αρεσκείας σας

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης, προσθέτουμε επάνω τα καραμελωμένα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σ' ένα τηγάνι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τ' αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία, προσθέτουμε το νερό.

Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα μεταφέρουμε σ' ένα άλλο σκεύος και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER