Μάφινς σοκολάτας με εσπρέσο

Μάφινς σοκολάτας με εσπρέσο

ΓΙΑ 12-14 ΜΑΦΙΝΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 120 γρ. αυγά
  • 4 γρ αλάτι
  • 5 γρ βανίλια εκχύλισμα
  • 6 γρ. εσπρέσο
  • 75 γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σ' ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τον εσπρέσο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ψήνουμε στους 180 C,  μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φόρμα.

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 120 γρ. αυγά
  • 4 γρ αλάτι
  • 5 γρ βανίλια εκχύλισμα
  • 6 γρ. εσπρέσο
  • 75 γρ. ηλιέλαιο

Για τα μάφινς

Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σ' ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τον εσπρέσο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ψήνουμε στους 180 C,  μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φόρμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER