Μπισκότι με αμύγδαλο, σταφίδες και ρούμι

Μπισκότι με αμύγδαλο, σταφίδες και ρούμι

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 75 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (19 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότι

  • 55 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ρούμι
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 165 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 70 γρ. πολέντα
  • 110 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότι

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πολέντα, το αμύγδαλο και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Ρίχνουμε το ρούμι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια των 250 γρ. και τους δίνουμε τη μορφή μπαστουνιού.

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη και τοποθετούμε το ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.

Μ' ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε προσεκτικά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Ψήνουμε στους 160°C μέχρι τα μπισκότι να γίνουν τραγανά.

Για τα μπισκότι

  • 55 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ρούμι
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 165 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 70 γρ. πολέντα
  • 110 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. σταφίδες

Για τα μπισκότι

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πολέντα, το αμύγδαλο και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Ρίχνουμε το ρούμι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε το ζυμάρι σε δύο κομμάτια των 250 γρ. και τους δίνουμε τη μορφή μπαστουνιού.

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη και τοποθετούμε το ζυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου.

Μ' ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε προσεκτικά σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Ψήνουμε στους 160°C μέχρι τα μπισκότι να γίνουν τραγανά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER