Μπισκότα με κανέλα, τζίντζερ και φουντούκια και μαρμελάδα από φρούτα δάσους Μπισκότα με κανέλα, τζίντζερ και φουντούκια και μαρμελάδα από φρούτα δάσους

Μπισκότα με κανέλα, τζίντζερ και φουντούκια και μαρμελάδα από φρούτα δάσους

ΓΙΑ 40 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 6 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.3 (31 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 425 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 7 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. κέικ, τριμμένο
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 10 γρ. τζίντζερ «ζαχαρωτό», ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους 
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, ώστε η ζύμη να σφίξει και να κοπεί πιο εύκολα. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ (μεγέθους και σχήματος της αρεσκείας μας). Στα μισά μπισκότα κόβουμε με ένα μικρότερο κουπάτ μια τρύπα στο κέντρο τους. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στα μπισκότα που δεν έχουν την τρύπα στο κέντρο, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα φρούτα δάσους στο κέντρο. Σκεπάζουμε με ένα από τα μπισκότα με την τρύπα και πιέζουμε ελαφρά ώστε να κολλήσουν οι 2 πλευρές.

 

Tip: Μπορούμε να διατηρήσουμε έτοιμα άψητα μπισκότα ή τη ζύμη αν μας περίσσεψε στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.

Για τα μπισκότα

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 425 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 7 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. κέικ, τριμμένο
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 10 γρ. τζίντζερ «ζαχαρωτό», ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους 
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για τα μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, ώστε η ζύμη να σφίξει και να κοπεί πιο εύκολα. Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ (μεγέθους και σχήματος της αρεσκείας μας). Στα μισά μπισκότα κόβουμε με ένα μικρότερο κουπάτ μια τρύπα στο κέντρο τους. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στα μπισκότα που δεν έχουν την τρύπα στο κέντρο, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα φρούτα δάσους στο κέντρο. Σκεπάζουμε με ένα από τα μπισκότα με την τρύπα και πιέζουμε ελαφρά ώστε να κολλήσουν οι 2 πλευρές.

 

Tip: Μπορούμε να διατηρήσουμε έτοιμα άψητα μπισκότα ή τη ζύμη αν μας περίσσεψε στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner