Κέικ το "κλασικό"

Κέικ το "κλασικό"

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 32X10 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (81 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κέϊκ

  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 225 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέϊκ

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. 

Προσθέτουμε και το ξύσμα και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάμε το μίξερ.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 45 -50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το κέϊκ

  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 7 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 225 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

Για το κέϊκ

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. 

Προσθέτουμε και το ξύσμα και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάμε το μίξερ.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 45 -50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER