Εθιστικό κέικ σοκολάτα Εθιστικό κέικ σοκολάτα

Εθιστικό κέικ σοκολάτα

ΓΙΑ 8-10 ΚΕΪΚ Ή ΓΙΑ ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 10Χ30ΕΚ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (328 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κεϊκ σοκολάτα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη, σε θερμοκρασία σώματος
  • 70 γρ. αλεύρι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
  • ζάχαρη για την προετοιμασία της φόρμας
  •  
  • * Προαιρετικά:
  • σάλτσα σοκολάτας
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κεϊκ σοκολάτα

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. 
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρουμε περιχύνοντας, προαιρετικά, με σάλτσα σοκολάτας. 

* Ψήνουμε στους 160°C εάν χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη φόρμα αντί για περισσότερες ατομικές. 
 

Tip:

Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ζουμερό και απολαυστικό. Η εμφάνισή του φοβίζει αρχικά πως κάτι δεν πήγε καλά. Η γεύση όμως θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Μην παραψήσετε!

Για το κεϊκ σοκολάτα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη, σε θερμοκρασία σώματος
  • 70 γρ. αλεύρι
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
  • ζάχαρη για την προετοιμασία της φόρμας
  •  
  • * Προαιρετικά:
  • σάλτσα σοκολάτας
     

VIDEO DIRECTIONS

Για το κεϊκ σοκολάτα

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. 
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρουμε περιχύνοντας, προαιρετικά, με σάλτσα σοκολάτας. 

* Ψήνουμε στους 160°C εάν χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη φόρμα αντί για περισσότερες ατομικές. 
 

Tip:

Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ζουμερό και απολαυστικό. Η εμφάνισή του φοβίζει αρχικά πως κάτι δεν πήγε καλά. Η γεύση όμως θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Μην παραψήσετε!

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner