Brownies με σοκολάτα και φουντούκι

Brownies με σοκολάτα και φουντούκι

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 24x40 ΕΚ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (34 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπράουνις

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 4 αυγά
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. φουντούκι χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπράουνις

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες και τη βανίλια στο μίξερ (με το σύρμα), μέχρι ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.

Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου του.

Προσθέτουμε τα φουντούκια.

Προετοιμάζουμε ένα ταψί μεγέθους 24x40 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C.

Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

Για τα μπράουνις

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 4 αυγά
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. φουντούκι χοντροκομμένο

Για τα μπράουνις

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες και τη βανίλια στο μίξερ (με το σύρμα), μέχρι ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.

Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου του.

Προσθέτουμε τα φουντούκια.

Προετοιμάζουμε ένα ταψί μεγέθους 24x40 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C.

Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER